header image

Ook op wereldreis?

Ticket

Ik heb mijn Round The World (RTW) ticket geboekt bij Kilroy en aanbid Lennert nog steeds…

Tip: zodra je je ticket hebt, weet je met welke maatschappijen je vliegt. Vaak is het een alliantie (zoals One World) dus vraag voor vertrek alvast je frequent flyer pas aan.

India

Tip: uh, ga niet naar India tenzij het echt noodzakelijk is?

Nepal

Tip: voor een leuk hotel aan de rand van Thamel, Kathmandu, check het Ganesh Himal (waar ook Victoria Koblenko ooit verbleef…)

Laat niemand je wijs maken dat je moet trekken in de Himalaya met een porter en een gids. Het kan best alleen als je ervaring hebt met bergwandelen en het dragen van je eigen rugzak. Ben je minder vertrouwd met dit alles, dan kun je het proberen bij Hardrock Treks.

Tibet

Uit mijn blog moet wel duidelijk worden dat wanneer je alleen Mt Everest wil zien, je beter naar Tibet af kunt reizen. Dit kan echter alleen met een groepsvisum. Ik heb een georganiseerde reis gedaan met Dragoman.

Tip: ga in Lhasa op zoek naar het Summit Café voor overheerlijke smoothies en wifi.

China

Xi’an

Tip: Shuyuan Hostel was erg goed, maar de andere hostels in Xi’an ook dus eigenlijk maakt het weinig uit waar je verblijft. Boek de eerste paar nachten online (bijvoorbeeld via hostelbookers) want toen wij aan kwamen lopen, hadden ze geen plek, en toen we online hadden geboekt ineens wel.

Ping Yao

Tip: Harmony Guesthouse

Beijing

Tip: Leo Hostel, de staff is wat erg op de regeltjes, en alles ziet er een beetje afgeleefd uit, maar het is schoon, de warme douches zijn altijd warm en het eten is lekker en redelijk geprijsd. Hun tours naar de Chinese Muur zijn enorm goed. De ligging is super-centraal, alleen wel een beetje dicht bij een enorme winkelstraat… met een H&M… en meer van dat soort winkels…

Hong Kong

Tip: Yes Inn Hostel, perfecte lokatie op Hong Kong Island waar je niet wordt lastig gevallen (itt tot Kowloon), aardige eigenaars en een ruime dorm met zachte matrassen en kussens. En een warme douche!! Download de directions van de website en het is gemakkelijk te vinden.

Australië

BEWARE: Australië mag dan gelden als backpackers paradise, dat is het vooral voor de 18-jarigen die voor het eerst ver weg zijn van papa en mama. Daardoor, en door het feit dat afstanden hier gigantisch zijn, wordt alles aangeboden als package of tour. Na drie maanden op eigen houtje door Azië te hebben gereisd, is dit totaal niet mijn stijl. Neem de tijd om uit te zoeken hoe jij off the beaten track kunt gaan en Australië zal je dan niet teleurstellen.

Cairns

Tip: ga naar het Groot Barrière Rif met Passions of Paradise.

Tip: Traveller’s Oasis is verreweg het beste hostel van Cairns! Een enorme vriendelijke staf (die mij hielpen ontsmetten als bedbug suspect) en een relaxte omgeving. Ik ben ook bij Caravella’s gewees, daar kwamen de bedbugs vandaan…

Atherton Tablelands

Tip: On The Wallaby!! Gáán! Relaxt hostel, genoeg te doen in een gevarieerd programma en een staf die er voor je is als je ze nodig hebt (omdat je het even niet meer ziet zitten met je zestig bedbug bites en Heel Veel Jeuk).

Emu Park

Tip: Erg off the beaten track is hier het gloednieuwe Emu’s Beach Resort and Backpackers, boek een trip met Funtastic en je hebt de tijd van je leven met Hans & Di op het haast uitgestorven Keppel Island.

Agnes Water/Town of 1770 en Rainbow Beach

Tip: surfles bij de Reef 2 Beach Surf School of bij de surfschool in Rainbow Beach.

Brisbane

Tip: rivercruise met Mirimar naar Lone Pine om kangoeroes te voeren en koala’s te knuffelen.

Alice Springs

Als je tijd hebt om de outback in te gaan (Qantas vliegt relatief goedkoop, tenminste, vergeleken met de bustours), ga dan langs bij de Royal Flying Doctors Service. Verwacht er niet teveel van, dit is een small town after all, maar al het toegangsgeld en de opbrengst van de souvenir shop gaan naar de Service.

Sydney

Tip: geweldige stad! Helemaal als je logeert in het Sydney Central Hostel. Kost wat, maar dan heb je ook wat en het ligt praktisch naast Central Station.

Nieuw-Zeeland

Prima land, maar misschien nog een beetje meer prima in de zomer?! Onderschat de winter niet, met de Antarctic breeze wordt het op het Zuidereiland met gemak -10 met bergen sneeuw. Prima als je van wintersport houdt, maar Milford Sound bereik je zo natuurlijk niet.

Tip: Jailhouse Hostel in Christchurch, verbouwde gevangenis die tot 1999 dienst heeft gedaan.

Tip: Mt Taranaki op het Noordereiland!!

Tip: Freemans Lodge in Auckland, home away from home en ik wist niet dat het bestond in dit land, maar gratis wifi…

Frans Polynesië

Tip: ga op Moorea naar Mark’s Place, gerund door Mark, een Amerikaan die al 30 jaar op het eiland woont, en de charmante Benoit…

Paaseiland

Als je de kans krijgt, gáán! Zes dagen is te lang, vijf zou precies goed zijn. Het vliegveld is op loopafstand van het enige dorp en accommodatie is prima geregeld, duurder dan in Zuid-Amerika, minder duur dan op Tahiti.

Peru

Líma

Niet interessant, als je er toch heen moet, dan zijn Miraflores en Barranco prima wijken om te verblijven, bijvoorbeeld bij Barranco’s Backpackers Inn.

Cusco

Cusco is een heerlijke stad om langere tijd te verblijven, bijvoorbeeld om Spaans te leren bij de San Blas Spanish School, gerund door een Nederlander.

Machu Picchu

Zien! Absoluut NIET overslaan! Als je de tijd hebt, reserveer dan twee dagen om met de trein naar Aguas Calientes te gaan, er te slapen, de volgende ochtend om vier uur op te staan en als één van de eersten bij de poort te staan. Direct voor de ticketcontrole worden de stempels voor Huayna Picchu uitgedeeld, waarbij je kunt kiezen tussen 7 en 10 uur. Kies voor 10 uur, zodat je de zonsopgang onder de Caretaker’s Hut kunt zien.

Bolivia

La Paz

Tip: ga slapen in Arthy´s Guesthouse, ze zijn genomineerd voor een Schaap Op Reis Award 2010.

Copacabana

Tip: het dorp is een dump, maar Hotel La Cupula geeft je alles wat je nodig hebt. Overigens is Isla del Sol een dagtrip waard maar meer ook niet.

Uyuni/Tupiza

Voor een trip naar de salt flats kun je kiezen uit Uyuni en Tupiza. Uyuni is lelijk, niets waard, probeer in Tupiza La Torre Tours. En neem tussen Oruro en Uyuni/Tupiza alsjeblieft de trein, kost haast niets en zoveel beter dan welke bus dan ook!

Argentinië

Salta

Tip: Inti Huasi hostel, vlakbij het busstation.

Buenos Aires

Tip: om voor korte tijd in een hostel te blijven, zoek dan The Chillhouse, om langer in Buenos Aires te blijven, huur dan een appartement bij ByT apartments.

Chili

Patagonië: Puerto Natales

Tip: wanneer je een trekking wil doen in Torres del Paine, maar je weet niet zo goed hoe & wat, dan staat je één ding te doen. Get your ass over to Erratic Rock! Elke dag om 15.00 u wordt er een praatje gehouden waarbij al je vragen worden beantwoord, de meest recente editie van de Black Sheep beantwoordt de rest, en alle spullen die je zelf niet hebt, kun je er huren. Het is ook een hostel waar Bill met alle plezier elke ochtend een omelet voor je bakt.

Leave a response


Your response: